Richt je terrasoverkapping in als een echte interieurarchitect
Ga je investeren in een terrasoverkapping? Dat is een slimme keuze! Je creëert extra leefruimte, de waarde van je huis stijgt en voor sfeer & gezelligheid krijgt je woning een dikke 10! Natuurlijk wil je van je terrasoverkapping een mooie plek maken, waar iedereen van het gezin zich thuis voelt. Genieten van de bloemen in je tuin, een spannend boek lezen, naar muziek luisteren, een pintje pakken met vrienden,… het kan allemaal!

Haal de interieurarchitect in jou naar boven. Hulp nodig? In dit artikel geven we jou 5 praktische tips om van jouw terrasoverkapping een paradijsje te maken.

Tip 1 – Lighten up
Terrasoverkapping inrichten: zorg voor de nodige verlichting
Zoek je een echte sfeerbrenger? Dan is knappe verlichting iets voor jou. Je kan je terrasoverkapping verlichten op verschillende manieren, afhankelijk van de look die je wilt creëren.

Streef je een moderne look na? Kies dan voor strakke ingebouwde spots.
Is een klassieke stijl echt iets voor jou? Of hou je van een verrassend effect? Probeer dan eens met een antieke lamp.
Schuilt er een romanticus in jou? Dan moet je zeker gaan voor dimbare verlichting.
De finishing touch? Denk aan details, zoals een grote kaars, lieflijke lampionnetjes of een sfeervolle ledstrip.

Tip 2 – Go green
Terrasoverkapping inrichten: Go greenJe terrasoverkapping vormt het verlengstuk van je tuin. Zorg dus voor een natuurlijke overgang en zet in op groen, groener, groenst!

Kies enkele mooie, grote potplanten, zoals een ficus, lepelplant, gatenplant, skeletplant, palmboom,… Zij geven je terrasoverkapping een natuurlijke uitstraling. In de winter kunnen ze ook prima blijven staan.
Heb je geen groene vingers? Tegenwoordig kun je ook prachtige namaakplanten kopen.
Wat dacht je van een kronkelende klimplant langs de staanders van je terrasoverkapping? Zo camoufleer je de palen en krijg je één mooi natuurlijk geheel met je tuin.
Laat het groene accent terugkeren in je interieur, bijvoorbeeld met een groen kussen, een groene lamp of een groene vaas.

Tip 3 – Happy feet
Ook de vloer is een belangrijk detail van de inrichting van je terrasoverkapping. Afhankelijk van de sfeer die je op het oog hebt, kun je kiezen voor verschillende materialen.

Beton: voor een strakke look.
Sierbestrating: voor een natuurlijke overgang tussen je terrasoverkapping en je tuin.
Natuursteen: voor een moderne, natuurlijke uitstraling.
Hout: voor een warme, charmante sfeer.
Zand: volg de hipste trend en tover je terras om in een strand.
Terrasoverkapping inrichten: welke vloer?

Extra advies nodig?

Tip 4 – It’s all in the details
Je terrasoverkapping inrichten gaat vanzelf als je je laat inspireren door interieurspecialisten. Op internet vind je prachtige voorbeelden. Dikwijls zijn het details die de look compleet maken. Je mag daarin heel creatief zijn. Enkele voorbeelden:

een dierenvacht
kleurrijke kussens
een opvallende designlamp
een vogelkooi
een boekenplank
vuurkorf of barbecue
kleine cocktailbar

Tip 5 – Comfort rules
De inrichting van je terrasoverkapping mag enkele opvallende details bevatten, maar als het aankomt op je meubilair is maar één regel van belang: dat moet comfortabel zijn! Je bezoekt je terrasoverkapping om er tot rust te komen. Dan wil je optimaal genieten van gemakkelijke zetels, een gezellige lounge of een sfeervolle leeshoek. Investeer dus in comfortabel meubilair en je zult veel mooie momenten beleven in je terrasoverkapping!

Veranda kopen

Een veranda op maat van uw woning. Onze expert maakt een offerte op basis van uw huis en wensen, waardoor u niet teveel betaalt en deze ook naadloos aansluit op uw woning.